По книжарниците вече можем да открием Камериерката“ на Нита Проуз, издаден у

...
По книжарниците вече можем да открием Камериерката“ на Нита Проуз, издаден у
Коментари Харесай

Време за четене: уютното криминале „Камериерката“ ни отвежда в живота на една невидима жена, която вижда всичко

По книжарниците към този момент можем да открием  „ Камериерката “ на Нита Проуз , публикуван у нас от „ Лабиринт “.

Романът е отличен пример на по този начин нареченото „ уютно “ криминале , където макар труповете повествованието не ни натоварва, а разкрива, че няма загадка, която не може да бъде разбулена, в случай че вложеш всичко в това.

Аз съм Моли, вашата камериерка. Знам всичките ви секрети. Знам и кътните ви зъби. А вие какво знаете за мен?

Камериерката Моли е сам-сама на белия свят. След гибелта на своята ексцентрична баба си няма никого. И трудейки се неуморно в грандхотел „ Риджънси “, до момента в който чисти и заличава следите от гостите, тя като че ли е невидима. Никой не я вижда, никой не ѝ обръща внимание.

Един прелестен ден тя обаче  намира баснословно богатия господин Блек, един от непрекъснатите гости на хотела, мъртъв в леглото . Сега към този момент всички погледи са вперени в камериерката, съществена обвинена за странната гибел на тузаря.

Подреденият свят на Моли се прекатурва с главата надолу. Ще успее ли тя да разчисти и тази неразбория? И да потвърди, че няма пръст в закононарушението?

„ Камериерката “ е оповестена за най-хубава книга в раздел „ Трилъри “ на Goodreads за 2022 година и си печели място като една от 20-те най-хубави книги за 2022 година на Амазон . Обявени са проекти романът да бъде екранизиран с пълнометражен филм на „ Юнивърсъл “, а в основната роля се чака да влезе английската актриса Флорънс Пю .

Нита Проуз  е дълготраен редактор във водещи канадски издателства и работи с най-изявените писатели. В момента е вицепрезидент и основен редактор на канадския клон на „ Саймън анд Шустър “. „ Камериерката “ е дебютният ѝ разказ , който жъне голям триумф във всички 42 страни, където е публикуван.

 книга Лабиринт Издателство Лабиринт

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР